Арсеній Яценюк доручив провести службове розслідування щодо видачі ліцензій на надра шельфу Чорного моря (відео)
середа, 12 серпня 2015, 15:47

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк доручив провести службові розслідування діяльності НАК «Надра України», Держнадр і Міністерства екології та природних ресурсів стосовно рішень про видачу ліцензій на надра північно-західного нафтогазоносного шельфу Чорного моря.

Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабміну в середу, 12 серпня.

Арсеній Яценюк наголосив, що за інформацією ЗМІ, дві офшорні компанії разом із державною компанією НАК «Надра України» намагалися «за сумнівних обставин» отримати сім ліцензій на користування надрами північно-західного нафтогазоносного шельфу Чорного моря.

«На останній стадії ми їх зупинили», - повідомив Глава Уряду.

«Отримання цих ліцензій було явно за дуже продуманою юридичною схемою. Тому що у нас є прогалини в чинному законодавстві і можна обійти аукціонний чи конкурсний підхід при отриманні цих ліцензій і без аукціону видати їх компаніям, де є державна частка, - наприклад, як у цій схемі, 25%», - сказав він.

Арсеній Яценюк доручив провести службове розслідування Державної служби геології та надр України щодо оформлення цих ліцензій – «чи були вони оформлені, чи ні, і хто вносив відповідні документи», а також стосовно Міністерства екології – «хто з керівництва - чи колишнього, чи чинного - вносив рішення щодо створення спільного підприємства і роздачі цих семи ліцензій».

«Запросіть компанію «Надра України», розберіться, хто їм запропонував таку «чудову» бізнес-схему. І внесіть свої пропозиції щодо кадрових призначень в цій компанії і щодо персональної відповідальності керівництва НАК «Надра України» за можливість корупційних дій по видачі цих ліцензій», - наголосив Прем’єр-міністр.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua