Арсеній Яценюк доручив проводити щотижневий моніторинг запасів зерна та розібратися в питанні забезпечення добривами (відео)
середа, 12 серпня 2015, 13:25

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до  Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка у щотижневому режимі проводити моніторинг, «скільки запасів зерна на наших складах і скільки експортовано».

Про це Глава Уряду сказав на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 12 серпня.  

Він наголосив на необхідності забезпечити «безпековий продовольчий баланс в Україні»: «Щоб не сталося так, що все вивеземо на експорт, а потім не будемо мати що їсти всередині країни».

Крім того, Глава Уряду звернувся до Олексія Павленка отримати прогнозне бачення обсягів експорту та внутрішнього ринку зерна від самих операторів.

Арсеній Яценюк підкреслив, що експорт зерна повинен сприяти тому, аби «в країну прийшла валюта, ця валюта поповнила резерви Національного банку і резерви Нацбанку мали можливість стабілізувати валюто-обмінні курси у вересні й жовтні».

Він звернувся до Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка разом із Міністерством економіки і НБУ дати прогнозний обсяг надходження іноземної валюти від експорту сільськогосподарської продукції до кінця поточного року: «Це дасть можливість і Нацбанку більш впевнено себе відчувати, і нам буде зрозуміло, яка буде валютна пропозиція на ринку».

Глава Уряду відзначив позитивну цінову динаміку в аграрному секторі: «Якщо вартість зерна росте, а нафти - падає, - в принципі, це позитивно впливає на наш аграрний сектор. І це також буде позитивно впливати на собівартість аграрного сектору».

Арсеній Яценюк також наголосив на важливості питання забезпечення добривами. Він доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству економіки, НАК «Нафтогаз України» дати чіткий прогноз, чи будуть запущені «Рівнеазот» і «Черкасиазот» і яким буде обсяг внутрішнього виробництва: «Якщо необхідно, треба буде приймати рішення щодо імпорту».

Глава Уряду дав на виконання цього доручення тиждень: «Час спливає. Вже фактично треба запускати заводи, щоби своєчасно почати виготовлення добрив».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua