Арсеній Яценюк доручив забезпечити закупівлю пожежної техніки та передачу пального з держрезерву до ДСНС (відео)
п’ятниця, 14 серпня 2015, 13:21

У п’ятницю, 14 серпня, Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручив відповідним відомствам прискорити процедуру держзакупівель пожежної техніки та забезпечити передачу пального з держрезерву до Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Глава Уряду наголосив, що на процедуру держзакупівель було виділено 200 мільйонів гривень, і доручив розібратися, що наразі відбувається з придбанням пожежної техніки. «Ми з вами останній раз з приводу пожеж зустрічалися 15 червня. В мене така чудова довідка. Все виконано, все зроблено. Довідку прочитаєш – ні однієї пожежі в країні не має бути. Всі адміністрації відзвітували. Міністерства всі відзвітували. Правда, зовсім інше відбувається в реальності», - зазначив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр доручив звернутися до Антимонопольного комітету та прискорити процедуру розгляду тендеру.

«Зараз нове керівництво Антимонопольного комітету, наскільки мені відомо, там зараз стала набагато більш прозора процедура. Будь ласка, зв’яжіться, публічно розгляньте це, тому що час іде. Вже пройшло 2 місяці, а у нас поки що нової техніки немає», - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також звернувся до Мінекономіки із дорученням разом з Держрезервом за невідкладною процедурою внести проект рішення Уряду щодо невідкладної передачі авіаційного пального до ДСНС. «Тому що у нас буде як завжди. Всі дізнаються через місяць про те, що термін придатності цього пального вже скінчився. І ні пального не буде, ні можливості для Державної служби з надзвичайних ситуацій здійснювати вильоти», - наголосив лідер «Народного фронту».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua