Арсеній Яценюк у Луцьку вручив державні нагороди бійцям «Світязя» (відео)
вівторок, 28 липня 2015, 13:01

У ході робочої поїздки до Луцька у вівторок, 28 липня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк разом з Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим вручили державні нагороди працівникам роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» управління МВС у Волинській області.

Медаль «Захисник Вітчизни» отримали 14 бійців.

Серед нагороджених були двоє, з якими Арсеній Яценюк та Арсен Аваков познайомилися в Дніпропетровську одразу після виходу цих бійців з оточення під Іловайськом.

Глава Уряду звернувся до бійців: «Хочу вам щиро подякувати від імені Уряду України і від імені своєї родини - дітей, дружини, батьків за те, що ви зі зброєю в руках не дали можливості російським бандитам і терористам піти далі, зупинили армію ядерної держави, яка розпочала війну проти України».

«Ви справжні герої і ви справжні чоловіки, які знають, що таке честь, що таке сила, і які проявили мужність. Країна вами пишається», - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що кожен із бійців має отримати можливість «далі застосовувати свої знання, вміння і силу».

Він нагадав, що під час поїздки до Дніпропетровська оголосив про створення КОРД – Корпусу оперативно-раптової дії: «Це спецназ, який ставить за мету боротьбу з організованою злочинністю і швидке та оперативне реагування на будь-які прояви правопорушень і злочинів проти прав і свобод громадян».

«Вважаємо, що учасники антитерористичної операції, такі як бійці «Світязя», бійці, які зараз знаходяться в зоні АТО, і ті, хто демобілізовані, - повинні стати основою нового спецназу української правоохоронної системи - нового українського поліцейського спецназу Корпусу оперативно-раптової дії».

«Відповідальність держави – забезпечити кожному, хто захищав зі зброєю в руках незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України, гідне місце в цивільному, правоохоронному і військовому житті. Ви це місце вибороли. І це наша відповідальність - щоби кожен з вас відчув себе на цьому місці потрібним країні. Так само, як ви є потрібними країні на фронті», - підкреслив Глава Уряду.  

Командиром роти «Світязь» понад рік був Олександр Фацевич - нинішній голова патрульної поліції Києва. Сьогодні він представив нового командира роти  - Сергія Козака.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua