Арсеній Яценюк виступає за створення спільної слідчо-оперативної групи щодо незаконного видобутку бурштину (відео)
середа, 5 серпня 2015, 13:49

Необхідно створити спільну слідчо-оперативну групу із залученням представників СБУ, «щоб притягати до відповідальності як за незаконний видобуток бурштину, так і порушувати кримінальні провадження і притягати до кримінальної відповідальності посадових осіб правоохоронної системи і відповідних адміністрацій за покривання і безпосередню участь в організованому злочинному угрупуванні по видобутку бурштину», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 5 серпня.

Під час засідання Уряду Міністр МВС України Арсен Аваков та перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан прозвітували щодо питання розслідування незаконного видобутку бурштину.

Арсеній Яценюк відзначив оперативність роботи Міністерства внутрішніх справ України та ДФС.

Міністр МВС виніс на розгляд Уряду питання про звернення до Президента України щодо звільнення голови Дубровицької районної державної адміністрації Рівненської області, який, за словами Арсена Авакова, «очолив натовп обурених» оперативними діями МВС та ДФС із затримання незаконних працівників та незаконно видобутого бурштину. Кабінет Міністрів підтримав це рішення.

Водночас Глава Уряду підкреслив, що «мова йде не тільки про керівника райадміністрації»: «Фактично ця схема покривається і правоохоронною системою, і органами державної виконавчої влади, і керівниками райадміністрації, Службою безпеки, і прокуратурою. Це організоване злочинне угрупування, до складу якого входять як бандити, так і ті, які носять погони», - наголосив він.

 

Лідер «Народного фронту» звернувся до першого заступника керівника ДФС Сергія Білана, «щоби всі кримінальні провадження, які були порушені, вони дійшли до суду»: «Це означає, що повинна бути дуже фахова робота ваших слідчих у співпраці з Міністерством внутрішніх справ, Службою безпеки України і органами прокуратури. Доказова база повинна бути беззаперечна».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua