Харківський "Народний фронт": Єднання навколо мови – це потужна стратегічна зброя України
п’ятниця, 9 листопада 2018, 14:50

Представники Харківського "Народного фронту" взяли участь у написанні загальнонаціонального радіодиктанту з нагоди Дня української мови та писемності.

Про це повідомили в прес-службі обласної партійної організації.

Як наголосив заступник голови Харківської обласної партійної організації Микола Пахнін, який брав участь у заході у Національному університеті ім. Василя Каразіна, це – не просто якийсь тренд, це – насамперед, загальнонаціональне духовне єднання українців.

"Єднання навколо мови – це потужна стратегічна зброя України. Ми ж бачимо, як навіть на невербальному рівні у Кремлі скрегочуть зубами лише від натяків на щось українське – живе слово, культуру, символи та традиції", – зазначив Микола Пахнін та нагадав, що вже третій рік поспіль на радіо та телебаченні діє принцип квотування для україномовного контенту, який, зокрема, активно лобіювала команда "Народного фронту".

"Сьогодні ми бачимо результат – українським культурним продуктом можна пишатися, а деякі мистецькі проекти за своїм рівнем не поступаються кращим світовим зразкам. Хіба це не найкраща відповідь усім скептикам та зрадофілам?", – наголосив він.

Наступним вагомим кроком для остаточної дерусифікації, на думку Миколи Пахніна, має стати ухвалення у другому читанні закону про мови.

"Набуття чинності цього закону, без сумніву, стане черговою знаковою перемогою у гібридній війні з російським агресором", – резюмував заступник голови Харківського "Народного фронту".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua