ЄС продовжить санкції проти Росії як плату за агресію проти України, - Остап Семерак (відео)
вівторок, 8 грудня 2015, 17:05

Європейський Союз і Україна підтвердили продовження застосування санкцій стосовно Російської Федерації як плати за агресію, яку Кремль здійснює проти нашої держави.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", Голова української частини Парламентського комітету асоціації Остап Семерак, коментуючи результати чергового засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбулося 7 грудня у Брюсселі.

"Це вперше в історії України, коли українська сторона на чолі з Прем’єр-міністром України головувала на засіданні Ради Асоціації Україна-ЄС в Брюсселі. Це є яскравим прикладом того, що український народ і українська держава рухаються шляхом європейської інтеграції, шляхом наближення до стандартів Європейського Союзу", - наголосив він.

"До повного виконання мінських угод, звільнення анексованого Криму санкції з Російської Федерації зніматися не будуть. Це спільна позиція. І ми очікуємо вже у найближчі тижні продовження застосування санкцій проти Росії", - заявив народний депутат.

Остап Семерак вважає важливим те, що віце-президент США Джозеф Байден у своїй сьогоднішній промові у парламенті підтвердив продовження застосування санкцій проти Росії з боку США.

Народний депутат також повідомив, що на Раді Асоціації обговорювали стан виконання Угоди про асоціацію та другої фази безвізового режиму, а також проект нової Європейської Програми сусідства (Східного партнерства), голосування якої очікується в Європейському Союзі найближчим часом.

"Окремою важливою темою було застосування Україною і Європейським Союзом всеохоплюючої зони вільної торгівлі, яке має розпочатися з 1 січня наступного року. Дві сторони підтвердили готовність до запровадження такого режиму без відтермінування, яке вимагає РФ", - додав він.

Представник фракції "Народний фронт" повідомив, що під час обговорення виконання плану дій із запровадження безвізового режиму сторонами підтверджено виконання Україною взятих на себе зобов’язань з цього питання.

"Оцінка ЄС, яку почула українська сторона, дає нам впевненість, що 15 грудня цього року буде оприлюднений позитивний висновок Європейської Комісії , і це дасть можливість у перші місяці 2016 року прийняти усі рішення щодо застосування безвізового режиму, а впродовж шести місяців почати виконання цієї довгоочікуваної для громадян України процедури", - підкреслив Остап Семерак.

Парламентар також повідомив, що сторони обговорили адміністративну реформу в Україні. У зв’язку з чим він заявив, що фракція "Народний фронт" підтримує нову редакцію закону "Про державну службу" і очікує від усіх фракцій коаліції консолідованого позитивного рішення під час голосування за цей законопроект у четвер, 10 грудня.

Обговорюючи перспективи будівництва "Газпромом" "Північного потоку – 2", ЄС підтвердив, що керуватиметься принципами Третього енергетичного пакету. "Для нас очевидно, що політичні мотиви є в основі рішення РФ. Сьогоднішні північні потужності задіяні лише на 15%, а очікувані втрати України можуть сягнути $2 млрд, Польщі - $400 млн, а Словаччини - $800 млн", - заявив Остап Семерак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua