Євген Дейдей пропонує посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами
четвер, 8 грудня 2016, 10:03

Парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності одноголосно підтримав законопроект авторства представника фракції "Народний фронт" Євгена Дейдея "Про внесення змін в КК України щодо посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами" (N 5199).

Про це Дейдей повідомив за результатами засідання комітету.

Він зазначив, що у всьому цивілізованому світі вже давно жорстко карають за злочини проти тварин.

Так, за словами народного депутата, в деяких штатах США даний злочин відноситися до тяжких, за який передбачено покарання у вигляді тюремного ув’язнення  від 1 до 10 років, в Німеччині права тварин взагалі захищає Конституція, а в Литві за жорстоке поводження з тваринами передбачено до 4-х років в'язниці.

"Нашій кримінально-правовій системі вже давно потрібно вийти з кам'яного століття! Ухвалення мого законопроекту нарешті приєднає Україну до цивілізованого світу. І такий  сумнозвісний маньяк-живодер як адвокат-дог-хантер Святогор А. А. не зможе уникнути кримінальної відповідальності за свої злочини!", - наголосив Євген Дейдей.

Так, у статті 299 Кримінального кодексу України пропонується передбачити кримінальну відповідальність за:

- виготовлення з метою розповсюдження матеріалів із закликами до жорстокого поводження з твариною, яка відноситься до хребетних, чи до спричинення такій тварині смерті, або розповсюдження таких матеріалів, передбачивши відповідальність у вигляді штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців;

- знущання над твариною, вчинене із застосуванням жорстоких методів, передбачивши відповідальність за це у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років;

- знущання над твариною, вчинене у присутності малолітньої особи, повторно або групою осіб, або, якщо воно спричинило каліцтво чи смерть тварини, передбачивши відповідальність за це у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua