ЄВРОНЕСТ засудила російську агресію проти України, - Олександр Кодола
середа, 1 листопада 2017, 13:26

Делегати VI сесії Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ, яка наразі проходить у Києві, ухвалили резолюцію, яка засуджує російську агресію проти України.

Про це повідомив представники фракції “Народний фронт” Олександр Кодола, який разом з колегою по фракції Віталієм Корчиком взяв участь у засіданні.

За словами народного депутата, такий проект резолюції був підтриманий практично одноголосно.

“Ми прийняли резолюцію, в якій говоримо про національну безпеку та ще раз засуджуємо дії Російської Федерації. Резолюції, які приймаються асамблеєю ЄВРОНЕСТ, потім адресуються Саміту Східного партнерства. Найближчий Саміт відбудеться 24 листопада у Брюсселі, тому там почують цей наш посил”, - заявив Олександр Кодола.

Крім того, представник фракції “Народний фронт” повідомив, що під час засідання також були заслухані доповіді та ухвалені проекти резолюцій, наприклад, з таких питань, як: забезпечення свободи і чесності засобів масової інформації та подолання впливу економічної кризи на безробіття серед молоді в ЄС і країнах-партнерах Східної Європи; зміцнення енергетичного співробітництва зі Східним партнерством з метою реалізації Паризької угоди про зміну клімату 2015 року; становище жінок на ринку праці в країнах-учасницях Східного Партнерства тощо.

Відбулося також голосування по проекту резолюції про смертоносні автономні системи озброєння та по проекту резолюції про погіршання ситуації з правами людини у Придністров’ї, Абхазії, Південній Осетії, Криму та окремих районах Донецької і Луганської областей.

Як розповів Олександр Кодола, основна мета організації ЄВРОНЕСТ, яка була створена у 2011 році, - це зближення Європейського союзу з країнами Східного партнерства, а саме з Україною, Грузією, Молдовою, Азербайджаном та Вірменією.

“Цього року нам випала висока честь приймати делегацію європарламентарів та п’ять делегацій країн Східного партнерства. Сьогодні це для нас дуже символічно – прийом асамблеї ЄВРОНЕСТ – тому що це є знаком солідарності з нашою країною у боротьбі з російською агресією, знаком солідарності і з боку Європарламенту та Євросоюзу, і з боку країн Східного партнерства”, - наголосив народний депутат.

Нагадаємо, що з 29 жовтня по 1 листопада ц. р. Україна вперше приймає асамблею ЄВРОНЕСТ, яка проходить у приміщенні Верховної Ради України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua