Європа продемонструвала ефективність роботи об’єднаних територіальних громад, - Микола Федорук (відео)
четвер, 8 вересня 2016, 11:49

Європейські держави продемонстрували ефективність роботи об’єднаних територіальних громад, і Україна також має пройти цей шлях, - заявив народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Микола Федорук у кулуарах парламенту в четвер, 8 вересня.

«В останній день минулої сесії мали бути розглянуті важливі законопроекти щодо об’єднання окремих громад, а також врегулювання фінансових питань. Ці законопроекти сьогодні включено до порядку денного, і ми сподіваємось, що вони знайдуть підтримку в сесійному залі», - повідомив депутат.

Зокрема, це питання зміни меж районів при об’єднанні територіальних громад; про направлення фінансових ресурсів за надання адміністративних послуг об’єднаним громадам – всього таких законопроектів сьогодні вісім, уточнив представник «Народного фронту».

За його словами, перші результати добровільного об’єднання громад свідчать про те, що багато громад звертаються з тим, щоб долучитися до об’єднання – «вони побачили, що уряд Яценюка фінансово підтримав об’єднані громади, і вони сьогодні показують гарні результати в роботі». 

«Стратегічний шлях, який пройшли країни Європи – скандинавські держави, наш сусід, Польща, – свідчить, що нам не слід винаходити свій велосипед. Ці держави продемонстрували ефективність роботи об’єднаних територіальних громад. Іншого шляху в нас немає», - підсумував Микола Федорук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua