Європейські технології переробки люмінесцентних ламп дадуть змогу залучати нові інвестиції, - Остап Семерак
п’ятниця, 11 листопада 2016, 17:41

Впровадження в Україні європейських технологій переробки люмінесцентних ламп відкриває шлях для залучення інвестицій в сферу поводження з небезпечними відходами.

Про це міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак заявив під час робочої поїздки на Львівщину, де було  повноцінно запущено в роботу перший  в Україні завод з переробки люмінесцентних ламп ДП «Боднарівка». Участь у заході також взяв депутат Верховної Ради, член фракції «Народний фронт» Михайло Хміль.

Остап Семерак зазначив, що вперше побував на заводі одразу після призначення на посаду міністра, але тоді підприємство не мало можливості працювати через неврегульованість питання з ліцензуванням умов поводження із небезпечними відходами.

«У липні ми ухвалили нові ліцензійні умови, які дозволили розпочати роботу законсервованим підприємствам. Зараз це підприємство отримало ліцензію і відповідає всім стандартам та вимогам. Система утилізації, яка представлена на цій лінії, є абсолютно безпечною для навколишнього середовища та людей, що живуть поблизу», - сказав Остап Семерак.

Він підкреслив, що наведення ладу в такій екологічно і соціально значущій сфері як поводження з небезпечними відходами, є пріоритетним завданням для Мінприроди.

«З ухваленням нових ліцензійних умов поводження з небезпечними відходами для серйозно налаштованих суб'єктів господарювання відкривається шлях до прозорого ринку послуг та можливостей запровадження технологій, які б відповідали європейській практиці поводження з небезпечними відходами», - зазначив Остап Семерак.

Під час відвідування заводу міністр ознайомився з технологічним процесом роботи підприємства.

«В Україні не існує аналогічного обладнання. Установка повністю екологічно безпечна та відповідає європейським стандартам. У результаті переробки ламп не утворюються відходи: очищене скло, металеві та пластикові цоколі ламп, люмінофор та рідка ртуть. Всі компоненти можна використовувати у вторинній переробці», - зазначив він. 

За словами Остапа Семерака, враховуючи обсяги утворення відпрацьованих ртутних ламп, Україні для їх утилізації знадобиться  щонайменше 10 таких підприємств.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua