Європейські установи повинні звернути увагу на порушення прав українців у РФ, - В’ячеслав Кириленко
четвер, 22 вересня 2016, 14:41

Віце-премєр-міністр, представник партії «Народний фронт» Вячеслав Кириленко закликає європейські установи, що опікуються правами людини, звернути увагу на стан дотримання прав українців у Росії.

«Кремль закрив останню українську бібліотеку в Росії. Під вигаданим приводом і після тривалого переслідування її директора Наталії Шариної. Цим ще раз підтверджено, що заборона на все українське є реальною політикою російської влади», - написав Вячеслав Кириленко у своєму блозі на «Українській правді».

«У Росії немає радіо, телебачення чи газет українською мовою. Водночас у РФ мешкає понад 10 мільйонів українців, які щоденно піддаються шаленому тиску кремлівських асиміляторів. Факт брутального нехтування правами однієї з найбільших національних меншин у Росії є очевидним», - наголосив він. 

«З огляду на це, вважаю, що усі європейські установи, які опікуються правами людини, повинні, нарешті, звернути увагу на стан дотримання прав українців у РФ. Особливо, враховуючи той факт, що усі права російської та інших національних меншин в Україні жорстко захищені. У тому числі конституційно», - підкреслив представник «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua