Європейський вектор є безповоротною перспективою для України, - Остап Семерак (відео)
середа, 4 листопада 2015, 17:42

Європейський вектор, наближення до ЄС та стандартів європейського права є безповоротною перспективою для нашої держави, яка підкреслила це, ратифікуючи Угоду про асоціацію між Україною та ЄС і працюючи протягом останнього року в українському парламенті над її імплементацією.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», співголова Парламентського Комітету Асоціації між Україною та Європейським Союзом (ПКА)  Остап Семерак під час другого засідання Комітету.

Він зазначив, що це засідання є дуже символічне, оскільки вперше відбувається в стінах українського парламенту після спільної ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що відбувалася рік тому.

Остап Семерак у своєму вітальному слові висловив щиру подяку делегації Європейського парламенту на чолі зі співголовою Парламентського Комітету Асоціації Андрієм Плєнковічем за те, що «українське питання залишається пріоритетним протягом всього цього часу в порядку денному Європейського парламенту».

«Для нас це надзвичайно важливо, це стосується збереження санкцій проти агресора - Російської Федерації, це стосується підтримки нашої боротьби за територіальну цілісність та незалежність України, зокрема, зусиль щодо повернення до складу нашої держави територій, які були анексовані Російською Федерацією, а саме Криму, а також це стосується підтримки нашого вибору щодо демократичного розвитку України. Дякуємо за ту роботу, що ви здійснюєте, і, сподіваюсь, будете продовжувати здійснювати», - заявив член фракції «Народний фронт».

Остап Семерак озвучив пріоритети порядку денного засідання, серед яких: готовність України до повного застосування Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС з 1 січня 2016 року, обговорення стану відносин Україна-ЄС, зокрема, внутрішньополітичної та безпекової ситуації в нашій державі, виконання українською стороною Плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, завершення виконання другої фази Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для України тощо.

Крім того, Голова української частини Парламентського Комітету Асоціації зауважив, що знаковим є те, що засідання ПКА відбувається саме в ті дні, коли Верховна Рада розглядає фінальні версії пакету законопроектів щодо безвізового режиму між Україною та ЄС.

У свою чергу співголова європейської частини ПКА Андрій Плєнковіч запевнив, що вони «високо цінують зусилля українських колег».

«З власного досвіду можу сказати, що європейська інтеграція є досить складним процесом. Україна й український народ має багато прибічників, як я і мої колеги, які допоможуть досвідом і знаннями. Але успіх України залежить від якісних законів, їх ефективного впровадження Урядом і втілення в життя громадян», - заявив він українською мовою і висловив сподівання, що українська скоро стане офіційною мовою Європейського Союзу.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua