Юрій Береза просить правоохоронні органи перевірити інформацію щодо виведення з України $20 млн фірмами Льовочкіна і Фурсіна
вівторок, 15 вересня 2015, 17:21

Народний депутат фракції «Народний фронт» Юрій Береза звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити факти ймовірного розкрадання коштів фірмами олігархів Льовочкіна і Фурсіна.

Підставою для запитів стало журналістське розслідування «За три месяца фирмы, близкие к Левочкину и Фурсину, вывели из Украины около 20 млн. долл.», опублікованого на сайті Інтернет-видання Цензор.Нет.

У матеріалі зазначається, що в грудні 2014 – лютому 2015 фірми, близькі до народних депутатів Сергія Льовочкіна («Опозиційний блок») та Івана Фурсіна (група «Воля народу») вивели в офшори з України близько $20 млн. Гроші пішли на рахунки в латвійському банку Trasta Komercbanka. Цікаво, що саме в цій фінустанові виявилися гроші, які були заплачені державою за відомі «Вишки Бойка».

Протягом літа 2015 року у відкритому доступі Єдиного реєстру судових рішень з’явився цілий ряд документів, які підтверджують активне виведення грошей на офшорні рахунки групою компаній, близьких до Льовочкіна та Фурсіна.

У в’язку з цим народний депутат Юрій Береза звернувся до керівництва правоохоронних органів та Держслужби фінмоніторингу з проханням «перевірити факти ймовірного розкрадання коштів і у разі потреби вжити відповідних заходів для розслідування цієї справи та недопущення виведення цих коштів з території України».

Зокрема, про це йдеться у відповідних депутатських зверненнях Юрія Берези до  Генерального прокурора Віктора Шокіна, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Голови Державної служби фінмоніторингу Ігоря Черкаського. 

«Про результат розгляду прошу поінформувати мене особисто у встановлений законодавством термін», - зазначив Юрій Береза.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua