Юрій Береза: Оприлюднення е-декларацій відповіло, чому саботували спецконфіскацію (відео)
середа, 2 листопада 2016, 12:07

Оприлюднення е-декларацій чиновників та низки народних депутатів чітко показало, чому за 1,5 роки парламент не спромігся ухвалити закон про спецконфіскацію арештованих активів Януковича на суму 1,5 мільярди доларів.

Про це заявив заступник керівника фракції “Народний фронт”, народний депутат Юрій Береза у коментарях журналістам.

“Після оприлюднення е-декларацій мені стало зрозуміло, чому ті чи інші депутати не голосують за цей закон. Він у першу чергу б'є по тих чиновниках, які, пропрацювавши на державній службі, попрацювавши в політичних проектах, мають мільйонні і мільярдні статки. Так, цей закон битиме по них. Саме тому він не сприймався раніше у Верховній Раді”, - заявив народний депутат.

Юрій Береза також вважає позитивом, що парламент учора затвердив порядок денний п'ятої сесії, де серед ряду законопроектів є й спецконфіскація. 

“Це є предметом дискусій. Головне, щоб ми почали його хоча б розглядати. Це вже велика перемога. Бо більше року цей закон намагалися заговорити, тут були задіяні і європриколісти, і опозиціоністи, всі говорили про те, що закон непотрібний, неактуальний і взагалі непотрібний. Однак риску якраз підвело е-декларування. Тепер для мене зрозуміло, чому закон так довго не знаходив підтримки у залі”, - резюмував парламентар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua