Юрій Береза: Законопроект про реінтеграцію допоможе стягнути із Росії кошти за зруйнований Донбас (відео)
п’ятниця, 17 листопада 2017, 13:50

Законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" включив питання Криму та відшкодування Росією збитків, нанесених під час бойових дій на території Донбасу.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки та оборони Юрій Береза, коментуючи роботу над даним законопроектом до другого читання.

"Ми зараз прибрали усі камені спотикання, і цей закон має усі шанси бути ухваленим у грудні у стінах ВР", - сказав він.

Представник "Народного фронту" окреслив причини, чому закон про реінтеграцію має бути ухваленим.

"Перший момент - є деякі міжнародні зобов’язання України. Друге - є певні розбіжності на відповідність діючого законодавства з тими подіями, які зараз відбуваються на Сході України", - підкреслив Юрій Береза.

"Я глибоко переконаний, що на Сході України зараз іде третя світова гібридна війна. Оце все, що ми приймаємо зараз, воно дасть можливість нашій юриспруденції і нашій дипломатії вимагати компенсацію від держави-агресора та захистити тих громадян, які потрапили під окупацію не лише на Донбасі, а й на теренах Криму. В подальшому буде ще 2-3 закони, які мають врегульовувати все це у цьому питанні", - сказав народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua