"Юзівська історія" закінчилась виваженим державницьким рішенням, - Наталія Кацер-Бучковська
середа, 2 листопада 2016, 20:08

Після значного резонансу в суспільстві, а також серед експертного середовища та під значним тиском народних депутатів, Уряд України прийняв державницьке рішення щодо відміни результатів конкурсу для залучення інвестора з реалізації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуваються в межах ділянки Юзівська.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат фракції "Народний фронт" Наталія Кацер-Бучковська, коментуючи стратегічне рішення Кабінету Міністрів України про відмову нідерландській компанії Yuzgaz B.V. в участі в угоді про розподіл продукції на юзівській площі.

За словами Наталії Кацер-Бучковської, відсутність ключової інформації щодо компанії Юзгаз Бі.Ві., недотримання вимог законодавства під час проведення конкурсу для залучення інвестора з реалізації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуваються в межах ділянки Юзівська, а також невирішені проблемні моменти з нашим міжнародним партнером – компанією "Шелл" – призвели до неправомірності результатів конкурсу, переможцем якого стала маловідома компанія Юзгаз Бі.Ві.

З огляду на проведення необхідних реформ газового сектору, депутат зазначила, що подібна ситуація не повинна повторюватися в майбутньому, а також, враховуючи зовнішні виклики з енергетичної безпеки, ми повинні уникати внутрішніх ризиків.

"Проведення реформ та подальша модернізація енергетичного сектору України потребує додаткового залучення міжнародних інвестицій, а досвід проведення подібних юзівському конкурсів негативно впливає на імідж країни", - наголосила Наталії Кацер-Бучковської. 

"Враховуючи стратегічне значення ділянки Юзівська для України та її значний ресурсний потенціал і необхідність захисту національних інтересів, це підкреслює важливість проведення нового конкурсу на основі абсолютної прозорості та відкритості", - резюмувала народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua