За 45 днів Арсеній Яценюк перевірить виконання нової процедури проходження вантажу в портах (відео)
середа, 8 липня 2015, 13:17

 

 

Уряд України приймає рішення, якими запроваджується нова процедура проходження вантажу в портах. Вона відповідає європейським стандартам і займатиме годину, на відміну від сьогоднішніх термінів до 15 годин.

Про це повідомив на засіданні Уряду в середу, 8 липня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

На засіданні Кабінету Міністрів заступник Міністра інфраструктури Юрій Васьков доповів, що зараз процедура проходження вантажу в портах займає від 5 до 15 годин, в окремих випадках – кілька діб.

Після ухвалення відповідних чотирьох постанов Кабінету Міністрів та проходження перехідного періоду така процедура займатиме годину. «Через 45 днів оформлення вантажу в українських портах повинно відбуватися в терміни не більше 1 години, на відміну від чинних термінів, які сягають до 15 годин», - наголосив Глава Уряду.

«За 45 днів ми з'їздимо в порт і подивимося, яким чином здійснюється оформлення вантажів», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він звернувся до Міністерства АПК, Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства фінансів на виконання рішення Уряду невідкладно змінити свої внутрішні накази і зареєструвати в Міністерстві юстиції відповідні зміни: «За 45 днів у нас повинна бути повністю імплементована нова схема, яка відповідає європейським стандартам, щодо проходження вантажів в українських портах».

Арсеній Яценюк також доручив Мінінфрастуктури з наступного тижня подати на розгляд Уряду проект рішення щодо впровадження «експерименту по всіх українських портах» - щодо зменшення на 50% всіх портових зборів по транзитним вантажам.

«Маєте фактично півтора місяця. І ми потім з інспекцією поїдемо в українські порти, а в які - ви не будете знати. Ми подивимося, яким чином це здійснюється», - підкреслив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua