За керування в стані алкогольного сп’яніння треба довічно позбавляти водійських прав, – Леонід Ємець (відео)
середа, 4 липня 2018, 12:13

Водіїв, які керують транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, треба довічно позбавляти водійських прав.

Про це сказав народний депутат фракції "Народний фронт" Леонід Ємець під час виступу з парламентської трибуни в ході обговорення законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах" (№7064).

"Зрозуміло, що люди, які обрали чарку перед людським життям, повинні бути жорстко покарані. Я вважаю, що це – дуже гуманний спосіб не лише їхнього покарання, а й профілактики цього питання, аби вони більше ніколи не могли піддати ризику життя безневинних людей, які на дорозі зустрічаються з п’яним за кермом", – заявив Леонід Ємець.

Він також зазначив, що аналогічного покарання заслуговують громадяни, які свідомо порушують правила дорожнього руху, проїжджаючи на червоне світло.

"Особа, яка свідомо, порушуючи правила, проїжджає на червоне світло та піддає небезпеці інших учасників дорожнього руху має понести відповідальність. Спочатку – адміністративну, а потім – і кримінальну, з позбавленням прав", - сказав він.

За словами Ємця, такої думки дотримуються у фракції "Народний фронт".

"Ми є прихильниками ідеї позбавлення прав за керування автомобілем у стані сп’яніння. Ми вимагаємо також після голосування за законопроект №7064 повернутися до законопроекту "Народного фронту", де йдеться про позбавлення водійських прав осіб, які систематично порушують правила дорожнього руху, проїжджаючи на червоне світло".

Депутати прийняли законопроект №7064 за основу, віддавши за нього 240 голосів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua