За наполяганням «Народного фронту» заощаджені на депутатах кошти спрямували на закупівлю шкільних підручників (відео)
п’ятниця, 17 липня 2015, 14:07

За наполяганням фракції «Народний фронт» Верховна Рада направила кошти, заощаджені на діяльності парламенту, на закупівлю шкільних підручників.

За відповідний законопроект №2335а «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо збільшення видатків на забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх шкіл за рахунок економії грошових коштів на оплату праці та соціальне забезпечення народних депутатів України)» проголосували 262 народних депутатів.

«Давайте скористаємось шансом наявністю депутатів у залі і проголосуємо те, від чого справді буде сенс», - закликала перед голосуванням заступник Голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар.

«Ці підручники - це дотації мільйонам українських сімей, які не можуть їх купити. Це є пріоритетом для Верховної Ради», -  наголосила вона.

Авторами законопроекту № 2335а виступили представники фракції «Народний фронт» Світлана Войцеховська, Ірина Єфремова, Лілія Гриневич та Павло Пинзеник.

Як зазначила Світлана Войцеховська, у зв'язку з фактичним зменшенням заробітної плати народних депутатів, на сьогодні Верховна Рада заощадила 172 мільйони гривень.

«Безпосередньо на заробітній платі і соціально-економічному забезпеченні було заощаджень 131 мільйон», - зазначила представник «Народного фронту».

Передбачено, що ці гроші мають піти на підручники для школярів 4-7 класів.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua