За першу годину набору в полтавську поліцію анкети подали понад 500 осіб - Арсеній Яценюк (відео)
середа, 23 вересня 2015, 11:43

У середу, 23 вересня, в рамках робочої поїздки до Полтави Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк разом із Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим дали старт набору до нової патрульної поліції міста.

Арсеній Яценюк зазначив, що за першу годину  після оголошення набору уже 520 полтавчан подали анкети, щоби вступити до лав нової поліції. В середньому по країні конкурс  - близько 20 людей на місце. Заробітна платня поліцейського в Полтаві буде така ж, як в Києві та інших містах країни - від 8 до 10 тисяч гривень.

Він повідомив, що відповідно до планів патрульна поліція вийде на вулиці Полтави у лютому-березні наступного року. Водночас Глава Уряду звернувся до Міністра МВС за можливості прискорити цей процес.

Загалом по Україні вже в 15 містах розпочався набір до нової поліції або вже працюють нові патрульні. Арсеній Яценюк також зазначив, що в суботу, 26 вересня, він разом із Міністром МВС побувають в Харкові, де цього дня розпочне роботу нова патрульна поліція.

Він нагадав слова патрульного поліцейського з Києва Людмили Шевченко, яка, звертаючись до полтавчан, сказала про необхідність віри в себе і можливість змін: «Хочу звернутися до всіх, хто прийшли зараз подати анкети чи просто подивитися на набір до нової поліції. Зміни – це процес двосторонній. Якщо хочеться змін, то їх треба робити. Так, як роблять ці молоді люди, які повністю поміняли своє життя. Хтось був торгівельним представником, хтось перукарем, хтось працював на складі. Але вони самі сказали: ми підемо вчитися, пройдемо тести, отримаємо офіцерське звання, станемо патрульною поліцією, будемо захищати країну, отримувати гідну заробітну платню, і основне -  отримувати повагу від громадян країни».

«Таким людям, як вони, треба аплодувати. Так будується країна. І так буде побудована в тому числі і нова полтавська поліція», - сказав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до полтавчан: «Приходьте, здавайте анкети, тренуйтесь. Форма для всіх готова, машини куплені. І Чекаємо виходу нової поліції на вулиці міста Полтава».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua