За результатами виборів повинен бути проведений серйозний аналіз того, наскільки новий закон працює, - Віталій Сташук
п’ятниця, 23 жовтня 2015, 18:10

За результатами місцевих виборів повинен бути проведений серйозний аналіз того, наскільки новий закон працює, заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Віталій Сташук  в ефірі телеканалу «112 Україна» в четвер, 22 жовтня.

«За результатами виборів має  бути набагато більш серйозніший аналіз того, наскільки цей новий закон працює.  Наскільки цілі, які були заявлені, досягнуті: чи стало менше  підкупів виборців, чи виборець отримав ефективний депутатський корпус. Це  питання набагато  важливіше, ніж технічні помилки при друці бюлетенів», – наголосив депутат.

Водночас представник «Народного фронту» зазначив, що  суспільство все ще  толерантне до порушень. «Як не сумно про це говорити, але у частини людей виборчий період розцінюється як певні «жнива», як процес споживання якихось благ, які закінчується в день виборів. Тому,  з одного боку, коли люди хотітимуть обмінювати свої голоси на матеріальні  блага,  завжди буде спроба когось використати. Відповідальність  за такі порушення має бути серйозною. Але це буде залежати від роботи  правоохоронних органів,  які на сьогодні ще теж реформуються», – пояснив він.

Віталій Сташук також додав, що новий виборчий закон був  схвалений  з надією, що проявить він себе з кращого боку. «Ми  потребуватимемо глибокого суспільного аналізу того, наскільки нове законодавство дозволяє вирішувати  ті завдання, які перед ним ставляться. Цей аналіз буде  важливим, серйозним і складним», – підсумував Віталій Сташук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua