За сприяння Юрія Берези у річку на Дніпропетровщині випустили понад 5 тонн мальків
четвер, 15 листопада 2018, 14:12

В селі Зоря, що на Дніпропетровщині, у річку Саксагань випустили 5 350 кг мальків-цьогорічок товстолобика, коропа та амура. Вже другий рік поспіль зариблення відбувається за ініціативи народного депутата фракції "Народний фронт" Юрія Берези.

Про це повідомили в прес-службі обласної партійної організації.

Всю рибу у спеціальних контейнерах привезли з Херсонської області. Фінансування зариблення здійснювалось за особисті кошти ТОВ "Перлина Саксагані" та народного депутата Юрія Берези.

Головна мета цієї акції – очищення водойми природним шляхом, боротьба з очеретом та водоростями. Організатори сподіваються, що завдяки зарибленню з часом у районі вдасться відновити популярний раніше вид дозвілля – спортивне рибальство.

Вважається, що саме наприкінці осені в Україні настають найсприятливіші умови для проведення подібних акцій. Це пов’язано з тим, що у цей час менш активні хижі види риб та чайки. А Макортівське водосховище, що є частиною річки Саксагань, дуже вдало підходить для вирощування саме товстолобиків, коропів та амурів.

Як розповіли місцеві жителі, за рік товстолобик виростає з 25-ти до 700-800 грамів. Для України цей показник вважається надзвичайно високим.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua