Вікторія Сюмар: Забезпечення прозорості медіавласності – ключовий елемент для подальших демократичних змін у країні
четвер, 2 липня 2015, 12:20

Прийняття законопроекту №1831 про прозорість медіавласності у другому читанні та в цілому є пріоритетним завданням для Верховної Ради.

На цьому наголосила заступник голови фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар у середу під час засідання комітету.

«Сьогодні ми стоїмо на шляху реальної реформи прозорості медіавласності. Прийняття законопроекту №1831 у другому читанні та в цілому – ключове завдання для нас заради подальших демократичних змін в Україні», - наголосила вона.

Голова комітету повідомила про те, що напередодні вона мала зустріч із послами Європейського Союзу, Ради Європи та ОБСЄ, які вкотре нагадали про те, що зобов’язання встановити чіткі правила для прозорості медіавласності в Україні є частиною порядку денного асоціації Україна-ЄС, і Європейський Союз вітав би набрання законом чинності до проведення місцевих виборів.

В процесі обговорення поправок до законопроекту Вікторія Сюмар наголосила, що ключовими нормами має бути розкриття кінцевих бенефіціарів на рівні фізичних осіб та необхідність надання офіційних декларацій, де мають бути вписані їх корпоративні права на ЗМІ.

«На сайті організації вказувати, хто є власником. Це важко? Це просто», - наголосила вона. 

«Вважаю, що парламент після стількох смертей на Майдані має довести, що здатен приймати такі прості речі. Якщо закон нічого не змінює, його не треба приймати. Якщо ми не змінимо ситуацію із прозорістю медіавласності, то в країні не буде ані незалежної журналістики, ані, власне, інформаційного простору, ані четвертої влади, ані реальних перетворень», - переконана голова профільного комітету.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua