Заборона пропагування держави-агресора на українському ТБ має бути розширена, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 17 січня 2017, 12:59

Заборона пропагування держави-агресора та її органів влади повинна поширюватися не тільки на інформаційні, але й на розважальні телепрограми, що транслюються на українському телебаченні, аби в подальшому не виникало таких ситуацій, як навколо телеканалу СТБ.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар, коментуючи скандальну ситуацію, що виникла навколо телеканалу СТБ через показ в ефірі телепрограми за участі російських бойовиків, які воювали на Донбасі. Вона зазначила, що питання накладення санкцій на телеканал СТБ – це цілком компетенція Нацради з питань телерадіомовлення, у зв’язку з чим народний депутат очікує на адекватну відповідь регулятора.

У той же час голова профільного комітету зауважила, що на сьогоднішній день в українському законодавстві існує прогалина, яка полягає в тому, що заборона пропагування держави-агресора та її органів влади не поширюється на розважальні телепрограми, чим є телепродукт, поширений нещодавно на СТБ.

«Ми цю прогалину спробуємо закрити. Бо де-факто про порушення закону складно станом на зараз говорити. Але я думаю, що ми маємо виправити це і ввести це як законодавчу норму. Канал вибачився, і зараз Нацрада просто адекватно відреагує на це», - наголосила Сюмар.

При цьому народний депутат додала, що, на її думку, наразі не варто ставити питання щодо позбавлення телеканалу ліцензії.

«Якщо ми внесемо цю поправку (про поширення заборони пропагування органів влади держави-агресора на розважальні телепрограми. - Ред.), а ми її зараз готуємо, тоді це була б зовсім інша історія», - підсумувала Вікторія Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua