Захід має запровадити вторинні санкції проти РФ, які унеможливлять уникання санкційних обмежень - Арсеній Яценюк
четвер, 24 березня 2022, 10:53

Міжнародне співтовариство повинно створити спеціальний суд для переслідування нацистських злочинів Путіна, який, зокрема, має займатися питанням стягнення коштів РФ, - підкреслив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в інтерв’ю Тарасу Березовцю.

Арсеній Яценюк підкреслив, важливість того, аби заблоковані західними країнами кошти РФ не могли бути виведені: “Треба, аби наші західні партнери зробили все, щоб ці кошти не втекли від санкцій”.

“Тому я очікую, що на саміті НАТО, на якому буде президент США Байден, все-таки будуть прийняті рішення по так званих вторинних санкціях. Щоб вони не дали можливості росіянам уникати санкційної політики через різного роду інструменти. Чи то через криптовалюту, чи то через треті країни, різного роду торговельні угоди, чи то через різного роду підходи стосовно того, що Росія вимагає платити рублями за свої енергетичні ресурси”, - підкреслив він.

“Зараз важливо утримати ці гроші, далі накладати самі жорсткі санкції. І третє – готувати вже сьогодні юридичну процедуру для стягнення цих коштів для відновлення України”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання стосовно можливого уникнення санкції російським олігархом Абрамовичем, він підкреслив, що санкції проти нього необхідні як з боку США, так і з боку Британії та ЄС:

“Я взагалі не вважаю, що якісь там російські олігархи можуть допомогти закінчити війну. Це все – міф. Всі їхні гроші – це корупційні гроші від Путіна. Вони повністю залежні від нього. Всі вони бояться «Новачка», який за ними прийде. І всі вони взагалі – частина Путіна”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua