Захід має змусити Путіна виконувати Мінські домовленості, - Юрій Береза (відео)
середа, 19 жовтня 2016, 11:23

Сьогоднішня зустріч глав держав у "нормандському форматі" є черговим етапом випробування західного світу у протистоянні з Путіним та дасть можливість вимагати від Росії виконання Мінських домовленостей.

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, учасник АТО Юрій Береза.

На думку народного депутата, сьогоднішня зустріч глав держав у "нормандському форматі" є "черговим етапом випробування західного світу в тому, чи прогнеться він під Путіна, чи не прогнеться, чи відмінять санкції щодо Росії, чи не відмінять".

"Україна виконала практично всі вимоги. Україна є європейською країною, яка дотримується усіх взятих на себе зобов’язань. Це основне. Все інше – це наше домашнє завдання", - заявив Юрій Береза.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи допоможе зустріч у "нормандському форматі" домогтися виконання попередніх домовленостей, зокрема, щодо відведення терористично-російських військ з міста Дебальцеве, Юрій Береза зазначив, що наразі "завданням української дипломатії та Президента якраз і є добитися виконання Мінських домовленостей іншою стороною, оскільки Україна виконує свою частину".

"Я не розглядаю "мавп" Плотницького чи Захарченка в тому плані, що вони спроможні щось виконувати. Насправді, тією стороною є Росія, країною-агресором є Росія. І тому, насправді, "нормандський формат" дає можливість натиснути (на Росію. – Ред.) і вимагати повернення міста Дебальцеве під контроль української армії", - наголосив ветеран АТО. 

"З сильними будуть домовлятися. Від слабкого будуть вимагати. Я хочу, щоб моя країна була сильною", - резюмував Юрій Береза.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua