Заклики окремих політиків до здачі Криму Росії руйнують світову систему безпеки, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 18 січня 2017, 17:50

Пропозиція народного депутата фракції "Батьківщина" Надії Савченко про необхідність "тимчасово здати Крим для того, щоб повернути Донбас" є, по суті, закликом до ліквідації світової системи безпеки.

Про це заявила заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар, коментуючи в інтерв’ю журналістам відповідну заяву Надії Савченко.  

"Це питання територіальної цілісності держави і того, що Крим в України був анексований Російською Федерацією всупереч всім міжнародним законам. Це означає пропозицію до ліквідації світової системи безпеки!", - наголосила вона.

"Існує світова система безпеки, яка визнана документами ООН, де межі держав є непорушними. А давайте ми це змінимо, бо більша держава - і вона є ядерна держава - захотіла просто клаптик біля моря собі отримати. Що це за собою потягне? Якщо ми це пробачаємо Росії, ми можемо собі уявити, яка хвиля анексій у світі далі буде ширитися. І Росія є саме тією державою, яка ці анексії почала ще з Абхазії, Осетії, продовжила в Україні, і, очевидно, має апетити продовжувати їх і далі вже в західному напрямку, зокрема, щодо своїх сусідів з прибалтійських держав. Тому, зважаючи на такі загрози перед світом, такі заяви є безвідповідальними", - заявила заступник керівника фракції «Народний фронт».

За словами Вікторії Сюмар, "людина, за звільнення якої боролася вся країна, усвідомлюючи свою відповідальність, мала б робити усе можливе для цієї країни".

Як відомо, сьогодні Комітет ВРУ з питань нацбезпеки та оборони підтримав постанову народних депутатів Андрія Тетерука, Юрія Берези, Дмитра Тимчука (фракція "Народний фронт") та інших про виключення Надії Савченко з лав комітету "за систематичні дії, які шкодять нацбезпеці України". Крім того, комітет звернувся до ГПУ дати оцінку діям Надії Савченко згідно статті 111ККУ про державну зраду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua