Закон про деокупацію Донбасу створить усі умови для звільнення українських територій, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 16 січня 2018, 12:07

Закон про деокупацію Донбасу і визнання Росії агресором показує політичну волю України до можливого самостійного звільнення цих територій. І це не подобається Російській Федерації.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар у коментарях журналістам.

“Він (закон про деокупацію Донбасу. – Ред.) дає можливість, насправді, створити усі адекватні умови для звільнення українських територій, тобто - відповідну розбудову оперативного штабу і повністю всю систему підготовки військових під єдиним командуванням, в тому числі і Національної поліції, і прикордонників, і Служби безпеки України, які б в унісон могли діяти для проведення відповідних серйозних воєнних операцій. І це ноу-хау цього документу”, - наголосила народний депутат.

Вона також зауважила, що цей законопроект “вивіряли до кожного слова усі профільні відомства”.

“Я вважаю, що якщо така позиція, що ми готові визнати Росію агресором, була зафіксована, то ми сьогодні побачимо в залі, хто об’єктивно готовий до цієї позиції, а хто, насправді, буде підігрувати у даному випадку росіянам, прикриваючись якимись гаслами про те, що там недостатньо конкретно”, - підкреслила Вікторія Сюмар.

Більше того, депутат нагадала, що “Росія гостро – на рівні різних спікерів – засудила цей документ, чим вже показала своє ставлення”.

“Це (закон про деокупацію Донбасу. – Ред.) показує політичну волю України до можливого самостійного звільнення цих територій. І це об’єктивно не подобається, бо комусь дуже хочеться, щоб за Україну вирішували долю цих територій. Тут ми можемо, як український парламент, продемонструвати свою волю, що ми готові свою землю звільняти самі”, - наголосила заступник керівника фракції “Народний фронт”.

Вікторія Сюмар також зауважила, що є незрозумілими позиції окремих фракції щодо непідтримки цього закону.

“Все це, насправді, гра в опозицію, а не в українську державність. Є теми, на які в політику не варто гратися, і це саме ця тема. Всі говорили про необхідність цього документу, про його важливість, про необхідність посилення українських позицій в міжнародних судах. Він дає всі ці можливості – і для воєнних, і для юристів, і для міжнародного позиціонування України. Якщо це так, давайте об’єднуватися на державницьких підходах. Якщо у вас гра в політику, і вибори вже почалися, і вам байдуже, насправді, що буде з країною в цій ситуації, то треба чесно так само про це говорити”, - резюмувала народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua