Закон про Державне бюро розслідувань покращить якість роботи правоохоронної системи, - Антон Геращенко (відео)
четвер, 12 листопада 2015, 14:51

Ухвалений парламентом закон про Державне бюро розслідувань повністю міняє систему роботи прокуратури і органів охорони правопорядку та забезпечить наведення ладу в цілому в правоохоронній системі держави.

Про це заявив на брифінгу у Верховній Раді народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко.

«Нарешті, через 19 років після прийняття Конституції України, виконуються її вимоги щодо розділення повноважень Генеральної прокуратури щодо досудового слідства та нагляду за проведенням слідства», - наголосив він.

За словами народного депутата, тепер Кабінет Міністрів оголосить відкритий конкурс на посаду голови ДБР, за підсумком якого відверто та прозоро формуватиметься орган влади, що наглядатиме за розслідуванням злочинів, здійснених співробітниками правоохоронних органів та чиновниками вищої категорії.

«Різниця між Державним бюро розслідувань та Національним антикорупційним бюро полягає в тому, що перша структура займатиметься зловживаннями владою та порушенням прав громадян, але не торкатиметься питань боротьби з корупцією, котрими опікуватиметься Національне антикорупційне бюро», - пояснив представник «Народного фронту».

«Цей закон приведе до того, що Генеральна прокуратура не зможе, як раніше, зловживати своїми правами щодо як проведення розслідування, так і проведення досудового слідства та нагляду за ним», - зазначив Антон Геращенко.

«Це дуже важливий закон, завдяки якому ми наведемо лад у цілому в правоохоронній системі держави», - підсумував депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua