Закон про державну мову потрібен для збереження національної ідентичності українців, - Тетерук (відео)
середа, 27 лютого 2019, 11:51

Верховна Рада повинна ухвалити проект закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д).

На цьому наголосив під час спілкування з журналістами в кулуарах парламенту перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

"Я хочу навести приклад Ірландії, де менше відсотка людей розмовляють ірландською мовою. Це і є приклад втрати нацією своєї ідентичності через щоденне вживання чужої мови. Ми маємо розуміти ті виклики, які стоять перед нами", - заявив Тетерук.

Народний депутат також зазначив, що на засіданні фракції НФ обговорювалось питання важливості прийняття законопроекту про державну мову. Зокрема, наголошували на необхідності заповнити правовий вакуум, який утворився після скасування закону Ківалова-Колесніченка.

"Ми не можемо існувати без закону, який визначає статус української мови. Тому ми робитимемо все від нас залежне для ухвалення цього законопроекту. Звісно, зараз є дискусії з боку народних депутатів, що мовне питання вкотре буде використане прокремлівськими силами задля збурення населення. Це неправильна та не державницька позиція", - сказав парламентар.

Він додав, що цей законопроект жодним чином не применшує ролі інших мов в Україні та не заважає їхньому розвитку в країні.

"Українська нація, яка виборює свою територіальну цілісність та майбутнє, повинна не забувати про такий надважливий чинник національного розвитку, як державна мова. Це і є метою ухвалення цього закону. Ми від фракції закликаємо колег - народних депутатів завтра проголосувати за мовний законопроект. Сподіваюсь, що в нас знайдеться необхідна кількість голосів", - резюмував Андрій Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua