Закон про добровільне об’єднання громад дозволив запустити реформу децентралізації, - Олена Бойко (відео)
п’ятниця, 18 грудня 2015, 15:33

Закон про добровільне об’єднання громад дозволив запустити реформу децентралізації, попри початкову недовіру та нерозуміння принципів об’єднання сільськими та селищними головами.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Бойко під час круглого столу.

"Ми прийняли закон про добровільне об’єднання, який дозволив провести місцеві вибори 25 жовтня не лише на новій інноваційній основі з відкритими списками, а ще те, що в 159 громадах ми провели вибори на новій основі. Попри те 32 громади у нас не змогли провести вибори, і це є технічно юридична проблема, яку ми вирішуємо на рівні комітету", - сказала Бойко.

Народний депутат заявила, що 159 громад – це 800 органів місцевого самоврядування або 3500 отриманих мандатів.

"І з них близько 72% мандатів було отримано шляхом самовисування. Це свідчить, що є розвиток місцевого самоврядування, посилення довіри до тих людей, яких знають", - наголосила Бойко.

Представник "Народного фронту" заявила, що закон про добровільне об’єднання громад поставив кілька питань перед парламентарями: що таке перспективний план, хто має його затверджувати, що робити, якщо є протистояння на місцевому рівні.

"Ми уже прийняли ряд поправок і до закону, і до Бюджетного кодексу, які усувають політиканство і дозволяють реформі децентралізації запрацювати", - резюмувала Олена Бойко.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua