Закон про е-квиток дозволить містам зекономити мільйони гривень, - Віталій Корчик (відео)
четвер, 19 січня 2017, 14:32

Ухвалення парламентом закону про електронний квиток дозволить перейти на європейський рівень якості перевезень та дозволить економити мільйони гривень бюджетів міст, які долучаться до цієї програми.

Про це заявив у коментарях журналістам народний депутат фракції “Народний фронт”, один із ініціаторів законопроекту Віталій Корчик.

“Є дуже багато підходів, як це можна зробити, і я знаю, що такі великі міста, як Дніпро, Львів, Вінниця, Ужгород та інші мають свої системи, як вони це бачать. Оскільки основний принцип - незалежно, який це буде квиток: пластикова картка, чіп чи квиток з фіксуванням часу, коли його закомпостували аби уникнути зловживань”, - заявив Корчик.

Він наголосив, що ухвалені зміни допоможуть прибрати людський фактор, коли “гроші за проїзд зникають невідомо куди” та фіксувати конкретну кількість пасажирів із пільгових категорій населення, які користувались транспортом за певний проміжок часу.

“Крім того ми розуміємо, коли є пластикова карточка це економніше, ніж щоразу купувати паперовий квиток”, - підкреслив парламентар.

“Деякі міста долучають до цього проекту кошти ЄБРР. Інші міста, в залежності від системи, яку вони оберуть, вони можуть залучати кошти із місцевих бюджетів або інших джерел. Коли європейські інвестори бачать, що ми виходимо на якийсь європейський рівень, де буде враховуватись конкретна кількість пасажирів, можна прогнозувати кількість перевезень, тоді можна вести розмови про інвестиції в ці програми”, - додав Корчик.

Народний депутат також навів приклад м. Дніпро, де уже порахували, що е-квиток може зекономити до 350 мільйонів гривень у рік, це 4% річного бюджету міста.

Як відомо, 17 січня депутати Верховної Ради проголосували за закон, який дозволить вводити електронні квитки в міському транспорті. За закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» віддали свої голоси 265 нардепів.

Згідно з документом, місцеві органи самоврядування отримують повноваження вводити електронні квитки в міському пасажирському транспорті незалежно від форми власності. Там, де буде введена автоматизована система обліку оплати проїзду, пільгові категорії пасажирів повинні бути забезпечені електронними квитками.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua