Закон «Про освіту» не містить проблем, є проблема з самоідентифікацією українців, - Георгій Логвинський (відео)
п’ятниця, 29 вересня 2017, 11:28

В ухваленому нещодавно законі «Про освіту», мовна стаття якого викликала обурення деяких сусідніх країн, немає проблеми. Насправді є проблема з самоідентифікацією українців, і тому цей закон вкрай необхідний.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», заступник голови Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський в ефірі одного з телеканалів.

«Насамперед розберемося, у чому є проблема. Немає проблеми в законі, є проблема в питаннях самоідентифікації. Чому парламент підтримує цей закон і Президент підписав? Тому що в умовах самоідентифікації мова є дуже важливим важелем для того, щоб все ж таки змінити настрої, зробити ідентифікацію країни. У більшості країн не питають, хто такі українці. Наприклад, в Ізраїлі говорять: це громадянин Росії. Тобто, називають так і українців, і молдаван, і білорусів. Ми повинні зробити певну самоідентифікацію, тому зміна напрямку щодо освіти є головним важелем», - заявив народний депутат.

У той же час він повідомив, що Комітет ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин планує розробити нормативно-правові акти та окремі закони для захисту прав національних меншин.

Георгій Логвинський також нагадав, що Україна сама звернулася до Венеціанської комісії з проханням провести експертизу українського закону «Про освіту».

«За результатами цієї експертизи ми зрозуміємо, які кроки нам треба зробити, якщо вони потрібні. Якщо вони непотрібні, то які кроки до порозуміння можуть бути з боку Угорщини. Але в будь-якому разі наша мета – захист прав людини», - підсумував він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua