Закон про реєстрацію агентів впливу держави-агресора захистить Україну від ворожої пропаганди, - Андрій Тетерук (відео)
четвер, 20 вересня 2018, 14:07

Ухвалення закону “Народного фронту” про обов’язкову реєстрацію агентів публічного впливу держави-агресора допоможе відкрити суспільству очі на тих, хто всередині України працює на ворога та отримує від нього фінансування.

Про це заявив перший заступник голови фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що Президент України у своєму щорічному посланні звернув увагу не лише на військову, але й на інформаційну агресію з боку Російської Федерації проти України та підтримав ініціативу “Народного фронту” щодо ухвалення закону про обов’язкову реєстрацію агентів публічного впливу держави-агресора – Росії.

Як відомо, відповідно до українського законодавства, Росія визнана державою, що здійснює збройну агресію проти України. Прикладом застосування такого законодавства є закон США від 1938 року про реєстрацію іноземних агентів.

“Це ініціатива “Народного фронту”, яка отримала схвальний відгук Президента України, враховуючи жахливу ситуацію в інформаційному просторі нашої держави, яка потерпає від збройної агресії Російської Федерації. В інших країнах, зокрема в США, такі закони не лише існують, але й успішно захищають ці держави від впливу (іноземних агентів, - Ред.),”, - заявив народний депутат.

Таким чином, за словами Андрія Тетерука, українська влада хоче запровадити аналогічне законодавство, аби уберегти українське суспільство та державу від шкідливого впливу іноземних агентів, які впроваджують тут інформаційну пропаганду Російської Федерації.

Відповідаючи на запитання журналістів, кого саме торкнеться новий закон, парламентар наголосив, що “мова бути йти, виключно, про тих фізичних, юридичних осіб, громадських організацій, які будуть отримувати фінансування, інформаційний супровід країни-агресора”.

“Всі інші громадяни України та засоби масової інформації будуть працювати у звичному для них режимі, висвітлюючи усі події української держави. Жодної загрози для них чи для свободи слова при цьому не буде. Йдеться виключно про реєстрацію. Щоб було зрозуміло, що ця людина, ця організація співпрацює з країною-агресором, отримує звідти фінансування, отримує джерела розповсюдження інформації, які вона власне своєю діяльністю буде імплементувати в інформаційний простір України”, - пояснив народний депутат.

На переконання Тетерука, ухвалення цього закону значно посилить розуміння українських громадян щодо того, яку інформацію вони споживають і чи не є ця інформація брехнею, маніпуляцією, пропагандою на догоду Російській Федерації.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua