Закон про спецконфіскацію стосуватиметься лише корупціонерів, - Андрій Тетерук (відео)
четвер, 16 червня 2016, 10:38

Законопроект, який дозволяє повернути до Державного бюджету арештовані  активи «Сім’ї» Януковича, стосуватиметься лише коштів, отриманих злочинним корупційним шляхом, та жодним чином не зачепить чесних бізнесменів.

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук в інтерв’ю журналістам.

Він нагадав, що сьогодні має бути включений до порядку денного проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави № 4811, поданий на заміну попереднього аналогічного законопроекту.

Андрій Тетерук зауважив, що фракція «Народний фронт» вже майже рік домагається повернення вкрадених активів Януковича та його поплічників до Державного бюджету.

"Той факт, що кошти, які втікач Янукович вкрав і зараз вони знаходяться на рахунках в Україні, ми не можемо повернути і скерувати їх на забезпечення наших Збройних Сил – це є нонсенс, який ми намагаємося майже весь останній рік перевести в правову площину", - наголосив він.

Як зазначив народний депутат, у законопроекті № 4811 враховані всі зауваження та пропозиції, в тому числі від європейських партнерів.

"Я вважаю, що всі, хто розуміють важливість фінансування і посилення обороноздатності нашої країни, будуть голосувати за цей законопроект. Тому що там чітко виписані норми, щодо яких коштів буде застосовуватися цей закон", - підкреслив Тетерук.

"Жодний інший бізнесмен або людина, яка може пояснити походження своїх статків, не буде підпадати під дію цього законопроекту. Мова йде виключно про кошти, походження яких людина не може пояснити, де вона їх заробила. Тобто ми маємо підстави вважати, що це кошти, отримані виключно корупційним шляхом", - пояснив перший заступник голови фракції "Народний фронт".

У зв’язку з цим, Андрій Тетерук висловив сподівання, що законопроект № 4811 нарешті буде ухвалений сьогодні і кошти Януковича, які «мертвим вантажем» лежать на рахунках, будуть скеровані на посилення обороноздатності країни.

За його словами, ці кошти після конфіскації будуть скеровані до спецфонду Держбюжету, тому будь-який народний депутат має усі можливості для контролю над їх використанням, серед яких – звернення до антикорупційних органів.

"Сьогоднішнє голосування покаже відповідальність депутатів за стан справ в країні. Бо деякі вважають патріотизмом у робочий день парламентаря сісти на літак і полетіти вболівати за наших спортсменів, а, насправді, чистий патріотизм буде тоді, коли ми будемо думати проти тих хлопців, які сьогодні на передовій боронять нашу землю", - наголосив представник "Народного фронту".

"Коли ми сьогодні зробимо можливим повернення державних коштів на державні рахунки для витрачення їх на державу, от це і буде справжньою державницькою позицією кожного парламентаря, який віддасть голос за цей законопроект", - резюмував Андрій Тетерук.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua