Закон про спецконфіскацію загрожує лише корупціонерам, - Антон Геращенко (відео)
п’ятниця, 18 березня 2016, 12:19

Закон про спецконфіскацію загрожує лише чиновникам, які не можуть довести законність походження своїх статків.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко у четвер в ефірі телеканалу "112 Україна".

За його словами, одразу після Революції гідності було встановлено, що кошти, розкрадені Януковичем та його оточенням, осіли на рахунках конкретних фірм, що придбали на них облігації внутрішньої державної позики, за якими Україна має сплачувати 8-9% річних. Було вказано, що ці компанії, швидше за все, отримували кошти незаконним шляхом – це кошти, які вимивалися з економіки України за рахунок корупції, здирництва тощо.

"За поданням прокуратури ці кошти було заарештовано. Загальний обсяг – 40-50 млрд грн. Для порівняння – це близько 10% Державного бюджету України", - уточнив Антон Геращенко.

"Станом на сьогодні реальні власники цих коштів перебувають за межами України. За чинним законодавством для повернення цих коштів державі необхідно розшукати цих осіб, затримати, привезти до України, судити, і лише після цього, довівши, що ці кошти було отримано незаконним шляхом, зарахувати їх до бюджету", - зазначив представник "Народного фронту".

За його словами, для прискорення процедури повернення коштів державі слід ухвалити окремий закон, який дозволить уже зараз конфіскувати кошти, законність походження яких не може бути доведена.

"Насправді цей закон не загрожує особам, які законним чином придбали ту чи іншу власність", - наголосив Антон Геращенко.

"Якщо не зробити цього, ми покажемо, що Україна не є справедливою державою, яка в змозі захистити свій народ", - підсумував він.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua