Закон про українську мову як державну стане історичним рішенням, - Микола Княжицький (відео)
понеділок, 1 жовтня 2018, 16:17

Фракція "Народний фронт" послідовно виступає за якнайшвидше ухвалення закону про забезпечення функціонування української мови як державної (законопроект №5670-д), що має стати історичним рішення українського парламенту.

Про це заявив голова Комітету з питань культури і духовності, представник фракції "Народний фронт" Микола Княжицький під час засідання Погоджувальної ради.

Він, насамперед, подякував Голові Верховної Ради України Андрію Парубію за ініціативу, твердість та принциповість у відстоюванні української мови.

"Дякую за те, що ми спільно з керівниками усіх демократичних фракцій прийняли справді історичне рішення – винести на голосування у першому читанні закон про мову, який є вкрай важливим. Маю велику надію, що ми його у четвер (4 жовтня. – Ред.) приймемо. Також маю надію, що ми приймемо його і в другому читанні", - наголосив народний депутат.

Микола Княжицький нагадав, що наразі у Раді є чотири альтернативних законопроекти про мову, серед яких Комітет з питань культури і духовності рекомендує ухвалити, зокрема, №5670-д, який був доопрацьований комітетом спільно з представниками всіх фракцій та науковцями.Як повідомив голова профільного комітету, у середу, 3 жовтня, відбудеться чергове засідання комітету, на якому планується внести незначні зміни до законопроекту про мову для того, щоб він узгоджувався з нещодавно ухваленими законами, зокрема "Про освіту".

"Я сподіваюся на максимальну явку депутатів і на те, що ми виконаємо свій  професійний і громадянський обов’язок", - резюмував народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua