Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту ухвалити закон про зниження рентної ставки для реальних інвесторів у газовидобувну галузь (відео)
п’ятниця, 18 вересня 2015, 14:38

Уряд вніс до Парламенту проект закону щодо суттєвого зниження ставок для реальних інвесторів в газовидобувній галузі. Ставки треба знизити тільки тим, хто готовий вкладати в те, щоби Україна стала енергонезалежною державою, а не тим, хто через корупційні схеми підписував угоди про спільну діяльність, - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, виступаючи в Парламенті у п’ятницю, 18 вересня.

Він повідомив, що протягом півроку Уряд разом із американськими партнерами проводив дослідження різних формул і моделей оподаткування в газовидобуванні.

Глава Уряду підкреслив, що в умовах, коли нафта «обвалилася» до 45 доларів, мало хто буде зацікавлений інвестувати в енергетичний сектор, «ще й при високих рентних ставках, складній системі оподаткування і в сучасних обставинах в Україні».

Саме тому Уряд вніс до Парламенту проект закону щодо суттєвого зниження ставок для реальних інвесторів: «Підкреслюю, для реальних інвесторів, які свердлять свердловини, видобувають газ. Які не крадуть ліцензії, не підписували угоди про спільну діяльність, - адже це корупційна схема, - а які готові вносити кошти в те, щоби Україна збільшувала видобуток газу і стала енергонезалежною державою».

Арсеній Яценюк звернувся до парламентарів підтримати цей законопроект.

Водночас Глава Уряду закликав народних депутатів «не підтримувати ідею про начебто покращення видобутку газу через зменшення ренти для «спільної діяльності»: «Ми знаємо всі прізвища, хто стоїть за цими «спільними діяльностями». Ми знаємо все, що, хто й кому пообіцяв, аби зменшити ренту по «спільній діяльності». 

«Тільки інвестору, а не корупціонеру, треба  зменшити ставку», - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua