"Закон Савченко" показав свою невідповідність реаліям і має бути скасований, - Антон Геращенко (відео)
п’ятниця, 7 жовтня 2016, 15:03

Законопроект щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання, або так званий "закон Савченко", має бути переглянутий або скасований.

Про це заявив секретар Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, представник фракції "Народний фронт" Антон Геращенко в коментарях журналістам.

Він зазначив, що згідно "закону Савченко" з місць позбавлення волі підлягають звільненню 35 тисяч осіб і вже звільнено 8,5 тисяч.

"Коли під емоціями приймали "закон Савченко", він, зрештою, призвів до того, що особи, засуджені на тривалі терміни покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини – вбивства, пограбування, зґвалтування – стали виходити значно раніше свого строку", - сказав народний депутат.

У той же час він зауважив, що людина, яка перебуває у слідчому ізоляторі, є повноправним громадянином України і може бути невинною, тому в СІЗО "мають бути створені умови, за яких вона б відповідала за свої вчинки своїм часом, але не потерпала б він страждань".

"Закон Савченко" в тому вигляді, як він є зараз, показав свою невідповідність реаліям. Тому він буде скасований. Залишаться моменти, якщо людина скоїла злочин середньої тяжкості і знаходиться в СІЗО (хоча таких випадків будуть одиниці), їй може бути зарахований один день перебування в СІЗО за два в’язниці. В усіх інших випадках це застосовуватися не буде", - наголосив Антон Геращенко. 

Народний депутат також додав, що в окремих випадках суд може вирішити, чи застосувати норми "закону Савченко" до осіб, які продемонструють, що вони не скоюють тяжких злочинів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua