«Закон Савченко» треба скасувати, щоб на волю не виходили особливо небезпечні злочинці, - Антон Геращенко (відео)
середа, 21 вересня 2016, 19:20

Фракція «Народний фронт» вважає, що «закон Савченко»  потребує змін чи скасування, оскільки саме завдяки ньому сьогодні на волю виходять особи, які скоювали тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко за результатами сьогоднішнього засідання комітету, в якому взяли участь голова Національної поліції Хатія Деканоідзе та Генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Що стосується «закону Савченко», то позиція партії «Народний фронт» полягає у тому, що цей закон був помилкою і його треба скасовувати. Скасовувати, тому що завдяки цьому закону на волю виходять якраз ті, хто скоював тяжкі та особливо тяжкі злочини – вбивці, гвалтівники, грабіжники», - наголосив народний депутат.

Під час засідання керівники правоохоронних органів поінформували народних депутатів щодо реагування працівників поліції на вчинення резонансних злочинів та інших надзвичайних подій, стану злочинності в державі, перебіг і результати реформи Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції.

Так, за словами Хатії Деканоідзе, на сьогоднішній день кожен десятий тяжкий злочин (вбивство, розбій) був скоєний особами, які вийшли на волю за «законом Савченко». Загалом, за її інформацією, до кінця дії цього закону на волю має вийти приблизно 34 тисячі осіб.

Як повідомив Антон Геращенко, під час засідання Генпрокурор Юрій Луценко запропонував піти на компроміс щодо «закону Савченко», а саме:  зараховувати час, проведений в СІЗО з коефіцієнтом 2 лише щодо тих осіб, які потрапили туди вперше, а також щодо тих, які не скоювали насильницьких злочинів – вбивств, грабежів, згвалтувань.

«Я думаю, що найближчим часом Верховна Рада розгляне цю пропозицію, внесе її до законопроекту, і «закон Савченко» в тому вигляді, в якому він був, перестане існувати», - зазначив він.

Антон Геращенко повідомив, що наразі відбувається напрацювання відповідного законопроекту, і вже найближчим часом він буде внесений до парламенту. 

«Я думаю, за нього вистачить голосів, оскільки здоровий глузд підказує, що «закон Савченко» був популізмом та помилкою», - резюмував представник фракції «Народний фронт».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua