"Закон Савченко" є шкідливим для країни і має бути скасований, - Антон Геращенко (відео)
вівторок, 7 лютого 2017, 14:24

Так званий "закон Савченко" призвів до зростання рівня злочинності і має бути скасований.

Про це заявив секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, представник фракції "Народний фронт" Антон Геращенко у вівторок в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що згідно зі статистикою Національної поліції, протягом 2016 року було скоєно понад 300 тяжких та особливо тяжких злочинів особами, які вийшли на волю достроково.

"Цей закон (т.зв. "закон Савченко". – Ред.) фактично вплинув на збільшення рівня злочинності, але він абсолютно ніяк не вплинув на пом’якшення душ тих осіб, які вийшли по ньому достроково", - підкреслив він.

Антон Геращенко зауважив, що за "законом Савченко" на волю вийшли саме ті особи, які скоювали тяжкі та особливо тяжкі злочини.

У зв’язку з цим народний депутат заявив, що "цей шкідливий для країни закон має бути скасований".

Крім того представник фракції "Народний фронт" повідомив, що наразі він вивчає питання, чому саме у Надії Савченко виникла ідея такого закону у той час, як вона перебувала у московському СІЗО.

"Ми бачимо, як Російська Федерація робить усе можливе, щоб в Україні ріс рівень злочинності. І достроковий випуск з колоній та в’язниць тисяч осіб не вплинув на зниження рівня злочинності, а лише збільшив її", - пояснив парламентар.

За його інформацією, вже на четвер, 9 лютого, запланований розгляд у сесійній залі кількох законопроектів на заміну "закону Савченко".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua