Закон щодо квотування україномовних пісень в радіоефірі став історичним кроком для української культури, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 8 листопада 2017, 16:34

Ефект від закону щодо квотування україномовних пісень в радіоефірі, розроблений, зокрема, представниками фракції «Народний фронт», перевищив усі сподівання, повернув українську музику в радіоефір та дав додаткові стимули для розвитку української пісні та культури загалом.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань інформаційної політики та свободи слова, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар, відкриваючи засідання комітету.

Вона зазначила, що сьогодні, 8 листопада, історичний день для української культури – рівно рік з дати набуття чинності закону щодо квот на україномовні пісні в радіоефірі, розроблений членами комітету, в тому числі і від фракції «Народний фронт».

Як сказала голова профільного комітету, усі побоювання щодо цього закону не справдилися, а радіостанції навіть перевищували протягом останнього року і продовжують перевищувати необхідні квоти, транслюючи понад 30% української музики в своїх ефірах.

«Це, без перебільшення, історичний крок, який повернув українську музику в радіоефір, який дав додаткові стимули для розвитку української пісні, української культури, і який започаткував таку традицію для роботи комітету щодо повернення української мови, для стимулювання різних сфер культури і в інформаційному просторі, й в українській культурі загалом», - заявила Вікторія Сюмар.

Принагідно голова комітету запросила на сьогоднішню прем’єру українського документального фільму «Будинок «Слово», яка відбудеться у м. Києві в кінотеатрі «Жовтень» о 18:30. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua