Законопроект №4128 спрощує процедуру переходу з однієї парафії до іншої, – Тарас Кремінь (відео)
четвер, 17 січня 2019, 11:53

Прийнятий Верховною Радою законопроект №4128 про зміну релігійними громадами підпорядкованості дозволяє спростити процедуру переходу з однією парафії до іншої за наявності такого бажання громади.

Про це в кулуарах парламенту сказав народний депутат фракції "Народний фронт" Тарас Кремінь.

За словами представника "Народного фронту", розгляд цього законопроекту неможливий без унормування й сприйняття тих процесів, які відбулись протягом останніх місяців. По-перше – Об’єднавчий собор, по-друге – отримання Томосу, по-третє – поява низки законопроектів, які допомагають релігійним громадам почувати себе комфортно в Україні з огляду на свої наміри бути в лоні Української автокефальної православної церкви.

Народний депутат нагадав, що перед новим роком парламент підтримав законопроект №5309 стосовно назви релігійних організацій та церков, центр яких знаходиться за межами України.

"У такий спосіб ми ясно дали зрозуміти українцям, що на території України сьогодні є Російська православна церква, яка повинна перереєструватися у відповідності до законодавства, і є Українська автокефальна православна церква, яка має всі необхідні повноваження й підтримана Вселенським патріархом", – пояснив він.

"Сьогоднішній законопроект №4128 дозволяє спростити процедуру переходу з однією парафії до іншої за наявності такого бажання громади. Можна спостерігати, що протягом останніх кількох тижнів велика кількість парафій уже виявила таке бажання, але існують процедурні питання. І ми як парламентарії повинні допомогти людям комфортно почуватися в Україні, в Українській автокефальній православній церкві", – наголосив Тарас Кремінь.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua