Законопроект "Про комерційний облік комунальних послуг" дозволить громадянам заощадити до 25% на оплаті тепла і води, - Олександр Кодола
середа, 19 жовтня 2016, 13:17

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект, який запроваджує тотальний облік енергоресурсів і води та дозволить громадянам заощадити до 25% на оплаті цих послуг.

Про це заявив заступник голови парламентського Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, представник фракції "Народний фронт" Олександр Кодола у коментарях журналістам.

Він зазначив, що вчора у Верховній Раді відбувся День житлово-комунального господарства, завдяки чому вдалося ухвалити низку дуже важливих законопроектів, які стосуються реформування галузі.

Так, за словами народного депутата, ухвалений у першому читанні проект закону "Про комерційний облік комунальних послуг" №4901 зобов’яже постачальників теплової енергії та води встановлювати індивідуальні лічильники у приміщеннях усіх користувачів цих послуг, що дозволить громадянам заощадити на оплаті тепла і води до 25%.

"Проект закону "Про комерційний облік комунальних послуг" запроваджує тотальний контроль і облік енергоресурсів і води. Це дуже корисно і для держави, і, у першу чергу, для кожного громадянина, тому що кожен буде платити не за спожиті нормативи (середній показник по будинку. – Ред.), а конкретно за індивідуально спожиту теплову енергію або воду в його індивідуальній квартирі", - пояснив парламентар.

За його словами, законопроектом пропонується до 2018 року встановити лічильники як у кожному житловому, так і нежитловому об’єкті.

"Мова йде і про окремі будинки, і під’їзди, і навіть квартири. Ми пропонуємо, звичайно, щоб встановлення приладів обліку відбувалось за рахунок постачальників цих енергоресурсів", - додав він.

Крім того, як наголосив Олександр Кодола, остаточне ухвалення цього законопроекту дозволить у майбутньому сформувати більш прозорий ринок енергоресурсів.

Представник фракції "Народний фронт" також звернув увагу на другий важливий законопроект його авторства, так само ухвалений у першому читанні, - законопроект "Про будівельну амністію" (про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт №369д).

За словами Олександра Кодоли, цей законопроект дасть можливість громадянам узаконити свої індивідуальні будинки (дачні будинки, господарські споруди), які вони збудували без дозвільних документів в період з 1995 по 2011 рр. 

"Ми пропонуємо надати людям два роки - до 2018 року, щоб усі бажаючі могли узаконити свої індивідуальні будинки. Цей законопроект є кроком назустріч людям", - резюмував народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua