Законопроект про особливості правового режиму в зоні АТО дозволить ефективніше протидіяти окупації України, - Вікторія Сюмар (відео)
понеділок, 19 червня 2017, 21:23

Законопроект про особливості правового режиму в зоні проведення антитерористичної операції дозволить ефективніше протидіяти фактичній окупації української території, зокрема в питанні управління та координації дій усіх силових структур, прикордонної служби та військово-цивільних адміністрацій на сході України.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар після засідання фракції.

Вона зазначила, що однією з головних тем для обговорення на засіданні був так званий законопроект про деокупацію або про особливості правового режиму на тимчасово окупованих територіях.

За її словами, цей законопроект на сьогодні є принципово важливим, оскільки має дати відповідь на питання “як далі бути з Донбасом?”. Вона також додала, що формат антитерористичної операції, який був виправданий у 2014 році, на сьогоднішній день себе вичерпав.

“Згадайте, в який спосіб приймалося рішення про антитерористичну операцію. Воно приймалося в 14-му році, коли були захоплені приміщення. Захоплення приміщень трактується як тероризм. І антитерористична операція давала можливість задіювати армію для звільнення цих приміщень”, - пояснила Сюмар.

У той же час вона наголосила, що сьогодні ні в кого немає сумнівів, що на сході України “відбувається воєнний конфлікт, безумовно, за російські гроші, з російською зброєю та підтримуваний Росією”.

“Нам треба мати правовий режим, який дозволить застосовувати Збройні Сили України у воєнному конфлікті на території України. Ось про це йдеться в даному законопроекті”, - підкреслила парламентар.

Крім того, як зазначила заступник керівника фракції “Народний фронт”, цей законопроект має вирішити питання управління та координації дій усіх силових структур, прикордонної служби та військово-цивільних адміністрацій на сході України (в зоні АТО). На даний момент, за її словами, “з цим там є проблема”.

“Сьогодні необхідно створити оперативний штаб, який дозволив би оперативно керувати всіма структурами, запаралелити їхню роботу. І спільно можна досягати значно ефективніше поставлених цілей і завдань”, - сказала Вікторія Сюмар та зауважила, що призначення керівника такого штабу — це компетенція Президента України.

Разом з тим народний депутат заперечила чутки про те, що у зв'язку з ухваленням цього закону нібито “буде оголошена війна або будуть домовлятися з Донбасом чи надавати цим територіям якійсь особливий статус”.

“Він (закон) передбачає можливість ефективніше діяти і діяти в правовому полі України з використанням Збройних Сил. Надзвичайно важливо для України сьогодні бути готовою до ефективної протидії, фактично, окупації української території”, - підсумувала Вікторія Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua