Законопроект про спецконфіскацію пройшов усі експертизи і погоджений Кабміном, - Сергій Пашинський (відео)
середа, 6 липня 2016, 16:28

Новий закон про спеціальну конфіскацію арештованих коштів Януковича №4890 передбачає, що відповідне клопотання до суду може робити лише Генеральний прокурор, а сама процедура виписана з урахуванням міжнародного права.

Про це сьогодні на Комітеті з питань національної безпеки та оборони заявив його голова, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"Чим відрізняється законопроект №4890 від №4811? Три пункти. Перше - до 1 січня 2017 року, це п’ять місяців, далі він не працює. Друге - під цей закон підпадають виключно люди, які знаходяться півроку в державному та міждержавному розшуку. Норма номер три - забороняється конфіскація цінних паперів", - розповів Голова комітету.

За словами Сергія Пашинського, сьогодні на засіданні Кабінету міністрів було попередньо  погоджено законопроект №4890. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман також попросив депутатів підтримати законопроект.

Окрім того, представник "Народного фронту" зазначив, що "окремі ЗМІ, які мають певну заангажованість, знову почали істерію, що закон начебто передбачає побутову конфіскацію".

"Це відверта цинічна брехня. В законі чітко розписана процедура конфіскації: подавати клопотання до суду може лише Генеральний прокурор. Друге, там розписано про суди першої і другої інстанції", - зауважив він.

"Законопроект пройшов усі експертизи, які лише можна, але мова іде про 1,5 мільярди доларів, і я думаю 2% від цієї суми було достатньо, аби ми почули, що "Пашинський зриває безвізовий режим", що "закон не передбачає судового розгляду", ну, нам не звикати до брехні", - резюмував Сергій Пашинський.

За результатами розгляду Комітет з питань національної безпеки та оборони схвалив законопроект №4890.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua