Законопроект щодо деокупації Донбасу має бути поставлений на голосування на цьому пленарному тижні, - Андрій Тетерук (відео)
понеділок, 18 грудня 2017, 19:47

Фракція “Народний фронт” наполягатиме, щоб законопроект щодо деокупації Донбасу, згідно з яким Російська Федерація визнається державою-агресором, був поставлений на голосування на цьому пленарному тижні.

Про це заявив перший заступник керівника фракції “Народний фронт”, член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук за результатами засідання фракції.

Він зазначив, що на фракції обговорювалася ситуація з невключенням проекту закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях (№7163) до порядку денного цього пленарного тижня.

“Ми маємо таку позицію, що цей законопроект має бути винесений (на голосування) до кінця року, і ми будемо узгоджувати це питання з іншими фракціями для того, щоб цей законопроект, врешті решт, був винесений в зал. І за нього треба голосувати. Немає сенсу зволікати з прийняттям рішення, що Росія є агресором, і покладати на неї відповідальність за стан речей на окупованих територіях. Це принципова позиція “Народного фронту”, яку ми маємо з 2014 року, і немає сенсу відтягувати прийняття цього важливого політичного рішення”, - заявив Андрій Тетерук.

“Цей законопроект є дуже важливий для нашої країни, і “Народний фронт” робитиме все необхідне для того, щоб цей законопроект був винесений у парламентську залу, а кожна фракція хай визначається з голосуванням, а найголовніше – хай український народ бачить, хто уникає питання визначення Російської Федерації країною-агресором. Всі мають поставити крапки над “і” – і політики, і українці. Це дуже важливо”, - підкреслив політик.

Більше того, перший заступник керівника фракції “Народний фронт” спростував чутки про те, що ухвалення цього законопроекту може якимось чином завадити наданню Україні міжнародних траншів.

“Жодного обмеження в наданні траншів і прийнятті внутрішнього українського законодавства немає. Це виключно українське питання, виключно українське законодавство”, - наголосив народний депутат.

Натомість, на переконання Андрія Тетерука, ухвалення законопроекту №7163 лише “зміцнить позиції Україні на міжнародній арені, оскільки наша країна має правову позицію та відбиває російську агресію на українській території”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua