Законопроект щодо посилення гарантій незалежності судового експерта зробить ефективнішою роботу правоохоронних органів, – Антон Геращенко (відео)
вівторок, 18 вересня 2018, 13:00

Законопроект №8336 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій незалежності судового експерта та належного забезпечення здійснення судово-експертної діяльності» підвищить ефективність роботи правоохоронних органів.

Про це заявив автор документу, народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко на брифінгу.

«З березня поточного року після того, як стався злочин, наприклад, убивство, слідчий відбирає відбитки пальців, або гільзи, він має звертатися до прокурора, прокурор – до суду, щоб отримати експертизи, які є вкрай важливими при розслідуванні таких злочинів, не через 1-2 дня, а за тиждень», – пояснив народний депутат.

«Злочинці за цей час встигають виїхати з країни або скоїти нові злочини. Тому цей закон у випадку його ухвалення зробить роботу правоохоронних органів більш ефективною», – додав автор законопроекту.

За словами Антона Геращенка, цей проект закону також пропонує ввести правило, яке виключить ймовірність шантажу експертів, котрі проводять експертизи у кримінальних справах.

«Якщо цей закон буде ухвалено, експерт даватиме покази по проведених ним експертизах виключно в суді. Це важливо для балансу влади, захисту прав людини та верховенства права в країні», – підсумував представник «Народного фронту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua