Законопроект щодо удосконалення діяльності ДБР забезпечить рівність усіх громадян перед законом, – Леонід Ємець (відео)
четвер, 17 травня 2018, 12:02

Проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» (№5395-д) зробить роботу ДБР ефективнішою та забезпечить рівність усіх громадян перед законом.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Леонід Ємець з парламентської трибуни.

«У Конституції України записано, що всі громадяни є рівними незалежно від того, якою роботою вони займаються: чи це вчитель, чи слюсар, чи голова районної або обласної державної адміністрації. Навіть якщо це – голова Адміністрації президента, люди мають однакові права та однакову відповідальність перед законом», – наголосив Ємець.

«У випадку скоєння злочину кожен громадянин має бути безумовно нести відповідальність, його має бути притягнуто до суду та має бути вирок», – додав він.

Депутат нагадав, що незалежно розслідувати злочини топ-посадовців має Державне бюро розслідувань. За його словами, ухвалено відповідний закон, у ДБР є керівництво, але, на жаль, наразі ця структура не може повноцінно приступити до роботи, оскільки чи то за непорозумінням, чи то за злим умислом в законопроектах, які були прийняті, вкралися позиції, які не дозволяють повноцінно запустити ДБР у частині детективів, їхнього призначення та виконання ними своїх функцій.

«Зараз ми виправляємо ці помилки, і сьогодні парламент має відповісти на дуже просте питання – чи хоче Верховна Рада, партії, які представлені в парламенті, та кожен депутат забезпечити рівність перед законом усіх громадян незалежно від того, яку роботу вони виконують. «Народний фронт» буде голосувати однозначно «за», і ми закликаємо інших підтримати цю позицію», – підсумував Леонід Ємець.

Верховна Рада 265 голосами ухвалила в першому читанні законопроект №5395-Д. Також депутати віддали 251 голос за те, щоб у другому читанні розглянути цей документ за скороченою процедурою.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua